Mardi Gras storsatsar på MarTech – utökar erbjudandet av teknologi och värvar branschexpert

2022-09-01

Mardi Gras fortsätter sin expansion. Nu står det klart att företaget lanserar sitt nya affärsområde Marketing Technology, MarTech genom rekryteringen av Niklas Gustavsson, branschexpert, föreläsare och författare med 15 års erfarenhet av Marketing Automation och Datadriven marknadsföring. Samtidigt kan nu företaget erbjuda lösningar med etablerade systemleverantörer inom CRM, Marketing Automation och Customer Data-plattformar.

"Vi ser ett ökat behov och efterfrågan från marknaden av att strukturera, automatisera och navigera bland de tusentals tekniska hjälpmedel som existerar inom marknadsföring. Genom rekryteringen av Niklas Gustavsson får Mardi Gras möjligheten att kombinera våra kompetenser inom e-handel, kommunikation och media tillsammans med MarTech och därmed erbjuda kunden ytterligare en dimension för hantering av kunddata", säger Martin Myhrman, vd för Mardi Gras.

Intresset för Marketing Technology, MarTech, växer. Som ett led att möta den ökade efterfrågan har den digitala kommunikationsbyrån Mardi Gras i Göteborg därför gjort klart med branschexperten, föreläsaren och författaren Niklas Gustavsson med över 15 års erfarenhet av Marketing Automation som affärsområdesansvarig.

"Vi är väldigt glada att ha Niklas på plats. Som ett resultat kommer vi kunna erbjuda fler tekniska lösningar och efterfrågad kompetens. När det gäller MarTech handlar utmaningen väldigt mycket om att först välja rätt system för att sedan använda dem på rätt sätt. Där är Niklas en av branschens ledande experter. Vare sig det gäller användningen av CDP, CRM, CMS eller de stora sociala medierna kan rätt användning av MarTech resultera i att företag kan optimera upplevelsen för sina kunder. Oavsett var den befinner sig i köpresan. I längden betyder det mer relevant kundkommunikation och fler avslutade affärer", säger Martin Myhrman.

Niklas Gustavsson kommer närmast från som rollen MarTech-konsult i egen regi och har de senaste 15 åren hjälpt företag i alla storlekar inom både B2C och B2B. Dessutom har han hunnit både skriva boken On demand Marknadsföring och tagit fram utbildningar till IHM Business School för Customer Data Developers och för Medieinstitutet gällande Marketing Automation-specialister. Med en bakgrund från både tekniska och strategiska uppdrag kommer Niklas Gustavsson som lösningsarkitekt på Mardi Gras främst att hjälpa företag att bygga strategier för hur de bäst navigerar bland de tusentals systemen inom MarTech för att i längden kunna optimera sin verksamhet.

"Det känns spännande att få möjligheten att arbeta med processer gällande företagens förstapartsdata och kundinformation tillsammans med Mardi Gras som redan har en grym kompetens inom mediaköp och kommunikation. Att företaget dessutom befinner sig i en expansiv utvecklingsfas gör det extra kul att få chansen att dela med mig av mina erfarenheter."

Om Niklas Gustavsson

Om du har frågor

Martin Myhrman, vd Mardi Gras
E-post: martin.myhrman@mardigras.se
Telefon: 0046 (0)709 48 64 79

Niklas Gustavsson, Lösningsarkitekt Mardi Gras
E-post: niklas.gustavsson@mardigras.se
Telefon: 0046 (0)708 90 84 90