The one where the intern didn’t have to go get someone coffee

2024-05-31

När jag närmade mig min sista termin på studierna, var jag orolig att en praktik skulle handla om de klassiska uppgifterna vi alla hört talas om. Men min tid på Mardi Gras visade sig vara något helt annat.

Att plugga media och kommunikation har länge varit självklart för mig. Men när jag närmade mig min sista termin av studier, verkade vägen framåt mindre definierad. De stereotypa berättelserna om praktikanter fast i kaffehämtarlimbo skrämde mig och praktik var därför det sista jag ville göra på min valbara termin. Men efter att jag la ut min ansökan på LinkedIn, fick höra om Mardi Gras och hade min intervju som kändes som något av en feberdröm, så var jag hooked. På en fredag efter möjligen ett lite för ivrigt mail från min sida om det fanns någon plats för mig på Mardi Gras så fick jag - “Hej Hanna, Jag var precis på väg att mejla dig! Vi vill gärna erbjuda dig en praktikplats hos oss våren 2024”. 

Från det ögonblick jag klev in på Mardi Gras visste jag att den här praktiken skulle vara annorlunda. Det handlade inte om att hämta kaffe eller tanklöst skugga någon under en viss period. Det var en crash course i verkliga tillämpningar av media och kommunikation. Från att skapa övertygande texter till att djupdyka i SEO, från att sitta med på kreamöten till att presentera det för kund och från att sitta på interna marknadsföringsmöten till att skapa innehåll. Ingen dag var lik den andra. 

Ungefär samtidigt som jag började, anslöt ytterligare tre praktikanter, och under en period var vi totalt sju praktikanter. Jag undrar fortfarande hur vi alla fick plats. Men det jag verkligen vill framhäva är Mardi Gras stöd för praktikanter och att de bevisar att praktikplatser kan vara så mycket mer än bara kaffehämtningar.

Nu, när jag säger hejdå efter fyra och en halv månad (ungefär), slås jag av hur klichéartat ögonblicket känns. Tiden har rusat förbi, och här är jag, redo att möta den verkliga världen vid den väldigt mogna åldern av 22 år. Att välja att ge mig ut på praktik som det sista jag gjorde i min 3 åriga utbildning var utan tvekan det bästa beslutet jag har tagit, och när jag nu ska kliva in i det så kallade vuxenlivet, så bär jag med mig ovärderliga erfarenheter, lärdomar och vänner. Och kanske har jag lämnat ett större avtryck här än att ni vet vilken min favoritserie är.

Ett särskilt omnämnande till mina två otroliga handledare Bella och Peter som inte bara vägledde mig utan agerade som mina två stöttepelare och alldeles egna hejarklack. 

Tack, Mardi Gras, för att ni var mer än en arbetsplats.

Hanna Gumabon

Ansök om praktikplats

Är du ute efter praktikplats/LIA på en byrå i Göteborg? Skicka in en ansökan så tar vi det därifrån.

info@mardigras.se

Fortsatt läsning