Praktik på Mardi Gras: "23 dagar av på riktigt"

2023-12-20

Äntligen! Dagen jag har sett fram emot är här. Jag ska lämna skolbänken, och få prova på att göra det där på riktigt. Modeller och teorier som skrivits ner på papper på tentor. Det som skrivits i ett drive-dokument, som ska presenteras framför en något oengagerad klass som istället har sitt fokus i sitt eget arbete. Jaja, skolan skulle jag ju släppa nu för ett tag. För nu börjar min praktik på Mardi Gras. Mardi vadå..? Undrar om jag ens uttalar det rätt?

Att få en praktik var allt annat än lätt. Nej på nej, för fem veckor var för kort. Men så hittade jag Mardi Gras. Här var fem veckor absolut inga problem. Inför intervjun var jag mest nervös över frågan om vad jag vill göra efter min utbildning. Hur måldriven låter jag om jag säger att jag inte vet? Att jag vill jobba med marknadsföring, men ingen aning om med vad. Som snart nyexaminerad medieentreprenör, var min önskan att jag skulle få prova på lite av allt. Jag ville se mediebranschen på riktigt. Sagt och gjort, jag har fått prova på lite av allt. 

Läs även: Natalie Halléni - Ett steg från kursmaterial till arbetsliv

Under min tid på Mardi Gras har jag bland annat fått vara med i uppstart av projekt. Jag har fått göra research och sitta med på möten. Jag har fått skriva, filma och skapa innehåll både till sociala medier och webb, allt från Instagram-reels och Tiktok-idéer till copy i olika format. Jag har fått ta fram min idérika sida och komma på PR-idéer. Jag har till och med gått och blivit något av en expert på cookies, bara sådär. Men framförallt har jag fått tips och råd från människor som arbetar dagligen med marknadsföring i någon form. Experterna. 

Läs även: Ebba Olsson - Från teori till praktik

Min tid på praktiken har gett mig det jag önskat. En chans att få prova på det jag snart pluggat i tre år, innan jag ska ut i det på riktigt. Men veckorna har gått fort, nästan för fort. Kanske för att jag trivts så bra. Kanske för att jag fick en paus från skolan och det som annars är min vardag. Kanske för att nya intryck och mycket ny information har varit stor. Men den blev bra. Jag har, precis som jag ville, fått prova på lite av allt. 23 dagars erfarenhet rikare. Och vet ni vad? Jag kan nu uttala Mardi Gras, på mitt sätt. Ibland med lite franskt uttal, och ibland.. ja, jag vet knappt själv. Uttala det hur du vill, för alla säger olika. Men en sak är viktigt att komma ihåg.. Mardi Gras betyder Fettisdagen, och fettisdagen är Mardi Gras årsdag. 

Emmie Jönsson

Ansök om praktikplats

Är du ute efter praktikplats/LIA på en byrå i Göteborg? Skicka in en ansökan så tar vi det därifrån.

info@mardigras.se