Mardi Gras på JS World Conference i Amsterdam — “Allting går snabbare"

45 talare. Tusentals besökare. Allt med fokus på JavaScript när Mardi Gras senior frontend developer var på plats i Amsterdam för den årliga JSWorld Conference 2023.

Utvecklingsbranschen är i ständig rörelse. Som i ett led hålla företaget up-to-date och samtidigt fortsätta arbetet med de anställdas kompetensutveckling hade Mardi Gras därför skickat företagets Senior Frontend Developer Robert Niklasson till JS World Conference i Amsterdam. Ett tre-dagarsevent helt dedikerat till det senaste inom utveckling i allmänhet och Javascript i synnerhet.

— Det händer så enormt mycket inom just Javascript så det var givande att få ta del av  både de senaste och även kommande funktioner i ramverk som Vue, React och Angular. Dessutom var det väldigt spännande att få en demonstration av andra ramverk som Playwright som fokuserar helt på testning.

Totalt 45 talare från företag som Facebook, Maersk och Vue delade med sig av de senaste insikterna, uppdateringarna och arbetssätten inför 2500 globala besökare.

— Den gemensamma faktorn för i princip alla föreläsningar är att allting egentligen går snabbare. Snabbare processer för oss utvecklare. Snabbare system vilket i slutändan gör det snabbare för slutanvändaren.

— Även om den här typen av konferenser till stor del handlar om nyheter och information är det samtidigt en möjlighet att dela med sig och ta del av perspektiv och erfarenheter från utvecklare från i princip hela världen. Dels för att det är lärorikt men också för att det finns lika många lösningar som kodare.

Foto: JS World Conference.