Konfigurator gör det lättare för Humphrees säljare att göra offerter

Humphree eftersökte en konfigurator som kunde förenkla deras offertförfarande. Projektet präglades av ett tätt samarbete mellan designer och utvecklare från Mardi Gras och Humphrees säljare och tekniska experter för att säkerställa att alla parametrar togs i beaktning.

En önskan om att förenkla offertförfarandet

Att applicera ett Humphree-system på ett fartyg är en inte helt okomplicerad historia. Det krävs gedigna kunskaper. För att förenkla och effektivisera offertförfarandet för både egna säljare och för återförsäljare eftersökte Humphree en konfigurator som kunde lotsa rätt bland möjliga konfigurationer.

Vårt uppdrag var att bygga en konfigurator som skulle

  • omfatta samtliga (drygt 40) möjliga konfigurationer,
  • göra det möjligt att lägga till ytterligare konfigurationer och produkter med tiden,
  • guida säljaren genom processen genom att steg för steg ange nödvändig information, som exempelvis båtlängd och önskad mjukvara,
  • för att i slutändan landa i ett lösningsförslag, inklusive offert och nödvändig dokumentation.

Produkter, metadata och konfigurationer

Initialt lades stor vikt vid att strukturera alla produkter och deras metadata (dimensioner, material, kompatibilitet med båtar/andra produkter, priser och så vidare) och bryta isär varje konfiguration i sina minsta beståndsdelar för att kunna säkerställa att offerten innehöll rätt produkter, av rätt antal.

En användarvänlig konfigurator som sparar säljarna tid

I dag har Humphree en responsiv och UX-vänlig (User Experience) konfigurator som är smidig för säljarna att använda – även ute på fältet – och som omfattar alla möjliga konfigurationer. Det är en SPA-applikation (single-page application*) byggd på React, Sanity, .NET Core och Node.

Den skyddas med en säkerhetsnyckel som är unik för varje användare och Humphree har själva full kontroll över vilka användare som beviljas åtkomst. Google Analytics och Google Tag Manager används för att spåra data som kommer Humphree till nytta i vidareutvecklingen av erbjudandet.

Om Humphree

Göteborgsbaserade Humphree – med över 20 års erfarenhet inom hydrodynamik och elektronik – utvecklar och tillhandahåller innovativa, användarvänliga och tillförlitliga trimplan och stabilisatorer till båtbyggare världen över. Ambitionen är att alltid erbjuda människor till sjöss bästa möjliga säkerhet och bekvämlighet.

humphree.com

 

*Vad är en en single-page application (SPA)

En single-page application (SPA) är en typ av webbsida som fungerar som en app genom att ladda allt innehåll på en enda sida. I stället för att ladda om hela sidan varje gång användaren klickar på någonting, uppdateras bara de delar av sidan som behöver ändras. Det gör att sidan känns snabbare och smidigare att använda. Det liknar hur appar på en mobil fungerar, där användaren inte märker att innehåll laddas om i bakgrunden. 

Kontakta oss

Vill du veta mer om det här projektet eller har du frågor om digital försäljning? Hör av dig?