UX/UI – Användarfokuserad webb

En bra användarupplevelse är A och O. Vi hjälper dig att ta reda på vilka behov dina kunder har för att kunna skapa passande webblösningar. Detta gör vi genom bland annat A/B-testning, analys av besökarbeteende och vetenskapligt förankrad UX-design (user experience-design).

Sätt användarvänligheten i fokus

Det borde vara en självklarhet att användarens behov alltid kommer i första hand när det kommer till att bygga webbplats. Trots det är det inte helt ovanligt att företag utgår från interna önskemål. En hemsida ska inte bara finnas för sakens skull, den behöver också vara utformad på ett sätt som smidigt leder besökaren dit hen vill. Vi vet att användaranpassade hemsidor eller appar som utgår från besökarens informationsbehov skapar konvertering. Det är gamla nyheter.

Vi hjälper till med nya och befintliga webblösningar

Vi baserar vår UX-design på ett best practice-tänk och gedigen design-research där vi tar reda på vad användaren egentligen är i behov av.

Har du en befintlig produkt du vill ta tempen på? Ingen fara, vi kan hjälpa till med optimering genom A/B-testning, användartester och analys av besökarbeteenden från heatmaps. Allt för att du ska få insikter om hur din nuvarande webblösning kan förbättras.

Se case inom UX/UI: One-pager hjälper Sagene Bryggeri bygga varumärke på ny marknad

Design

Det finns ett helt batteri av best practice-tillvägagångssätt att angripa design på för att den ska vara mer användarvänlig. Vi har formgivare och designers som är kunniga inom UX/UI-designprinciper och har därför alltid denna aspekt i åtanke när de skapar prototyper och designar hemsidor.

Användartester

Det är lätt hänt att bli hemmablind när det kommer till sin egen webbplats eller app. Det som är helt logiskt för någon som är en van och återkommande besökare behöver inte alltid vara det för nya besökare. Genom att testa av din webbplats med hjälp av exempelvis användartester framkommer i regel en rad insikter och åtgärdspunkter som kan lyfta användarupplevelsen ytterligare ett snäpp.

A/B-testning

Det är lätt att gissa sig till att en förändring på webbplatsen är till det bättre. Men varför gissa när du kan göra ett A/B-test för att se om förändringen verkligen leder till den önskade effekten? Vi hjälper dig hela vägen med att identifiera vilka sidor som skulle må bra av A/B-testning, formulera hypoteser samt genomföra och analysera experimenten. Heja datadrivna beslut!

Besökarbeteende

Hur använder dina besökare egentligen webbplatsen? Det kan vi ta reda på genom att analysera heatmaps som visar hur besökarna har klickat och scrollat. Vi kan även samla in inspelningar på hur besökarna har rört sig runt på hemsidan för att kartlägga olika besökarbeteenden. Båda metoderna ger oss djupare insikter om eventuella trösklar som kan finnas på din site och vad som behöver åtgärdas.

Vi hjälper dig med

  • A/B-testning
  • Användartester
  • Besökarbeteende
  • Optimering av flöden (checkout/formulär)
  • UX/UI-design

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar om UX/UI? Hör av dig!

E-handel

Dags att starta e-handel eller optimera din befintliga? Skapa friktionsfria kundupplevelser som genererar digitala affärer med e-handelsplattformen Litium commerce.

Läs mer

Marketing Technology

Teknologi blir en allt viktigare del av en marknadsförares vardag. Använd MarTech (Marketing Technology för att samla in data i olika kanaler samt strukturera och analysera den för att bygga optimala, sömlösa kundupplevelser.

Läs mer

Webbplats

Behöver du en digital plattform att sprida ditt budskap på? Eller finns det en befintlig som är i behov av ny design, plats för content eller tillgänglighetsanpassning? Hej och välkommen!

Läs mer